Prezes Fundacji nominowana do prestiżowej nagrody

Grażyna Kaczmarczyk, Prezes Zarządu Fundacji Rozwoju Edukacji i Szkolnictwa Wyższego została nominowana do prestiżowej nagrody „Kobieta Sukcesu Humanitas”, przyznawanej w konkursie organizowanym przez Centrum Rozwoju Kobiet. Wyboru laureatek w Konkursie dokonuje Kapituła złożona z przedstawicieli środowiska naukowego, biznesowego, politycznego oraz reprezentantów świata mediów, kultury i sztuki. Nagroda przyznawana jest w kategoriach: biznes, kultura i społeczeństwo.

Nagrody „Kobieta Sukcesu Humanitas” wręczone zostaną podczas II edycji Konwentu Kobiet Sukcesu, które odbędzie się 30 czerwca br. w Wyższej Szkole Humanitas w Sosnowcu. Konwent to wydarzenie, które koncentruje się na tematyce przedsiębiorczości kobiet oraz ich istotnej roli w rozwoju lokalnego biznesu. Głównym celem konferencji jest rozpowszechnianie idei przedsiębiorczości oraz rozwoju zawodowego wśród kobiet z terenu całego województwa. Forma tego wydarzenia przewiduje m.in. wystąpienia kobiet, które osiągnęły sukces w różnych sferach życia zawodowego i osobistego.

Celem Konkursu o Nagrodę „Kobieta Sukcesu Humanitas” jest propagowanie postaw przedsiębiorczych oraz wspieranie rozwoju zawodowego i osobistego kobiet aktywnie zaangażowanych w działalność lokalnej i nie tylko lokalnej społeczności.  Nagroda „Kobieta Sukcesu Humanitas” przyznawana jest kobietom, które propagują kreatywność,  samorealizację,  postawy przedsiębiorcze; wspierają lokalny biznes oraz działają na rzecz innych osób i swojego otoczenia.

Na zdj. Obrady Kapituły Konkursu - 14 czerwca 2016 roku